Μια παράξενη εμπειρία

Χτες πήγα μια βόλτα με το ποδήλατο στο πάρκο Ρέεμπεργκε.

Κατευθύνθηκα προς το γήπεδο του ράγκμπι και στη συνέχεια δεν πήγα προς το ποτάμι, αλλά ευθεία, προς τον αυτοκινητόδρομο. Αριστερά εκτεινόταν μια παρθένα έκταση πλατανόδασους που ήταν περιφραγμένη. Έκανε ζέστη, και η πυκνότατη βλάστηση μύριζε φυτά ενώ ο άνεμος θρόιζε στα φύλλα των ψηλών δέντρων.

Θέλησα να επισημάνω τα όρια αυτής της έκτασης, έστριψα πριν τον αυτοκινητόδρομο αριστερά. Σε ένα λεπτό βρέθηκα σε μια τεράστια έκταση που ανήκει στο Berliner Festplatz. Εκεί διοργανώνεται το Berliner Oktoberfest. Τώρα όμως ήταν ανενεργό και τα καστράκια, οι καντίνες και διάφορες εγκαταστάσεις λούνα παρκ στέκονταν έρημες κάτω από τον λαμπρό ήλιο.

Οδήγησα προς την κατεύθυνση που έδειχνε προς σινεμά αυτοκινήτων διαπιστώνοντας ότι η ένα μεγάλο μέρος της έκτασης του Berliner Festplatz ήταν κατειλημμένο από εκατοντάδες αυτοκίνητα —αν όχι χιλιάδες. Κι όμως, πουθενά δεν υπήρχε ένας άνθρωπος... Ερημιά! Αρκετά αυτοκίνητα είχαν μάλιστα ξένες πινακίδες. Πήγα πήγα, είχα αρχίσει να φοβάμαι, διότι δεν ήξερα αν ήμουν σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο χώρο. Κάπου εκεί λύθηκε το μυστήριο των αυτοκινήτων.

Μπορείτε να το λύσετε κι εσείς;

3 thoughts on “Μια παράξενη εμπειρία

  1. a_droseltis Post author

    Χα χα, ωραία τα λες! Βέβαια, αγώνα δεν είχε χτες, συνεπώς το 2 αποκλείεται. Οπότε μένει το αεροπλάνο.

    Δύο δρόμοι οδηγούν στη λύση: όποιος δει τον χάρτη της περιοχής, θα διαπιστώσει ότι εκεί δίπλα είναι το αεροδρόμιο του Τέγκελ. Επίσης, βάζοντας σε ένα ψαχτήρι «Berliner Festplatz» βρίσκεις αμέσως αμέσως την υπηρεσία Park-to-Fly, που τα λέει όλα.

    Συνεπώς: απογειώθηκαν αεροπλάνα! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *