Ποδήλατο

Εδώ και μερικές μέρες το ποδήλατό μου βρισκόταν σε ακινησία λόγω χαλασμένης κλειδαριάς. Μαύρες μέρες... Πού να πας για ψώνια με τα πόδια όταν πριν καβαλούσες το ποδήλατο και τσαφ στο σούπερ μάρκετ; Πού να μετακινήσαι μες στην πόλη ειδικά όταν κάνει καλό καιρό· στον υπόγειο μαζί με όλον τον κόσμο πατικωμένος; Ή να περιμένεις αιωνίως στις στάσεις;

Όμως και πώς να το λύσεις το πρόβλημα της αλύσου; Να κουβαλήσεις το ποδήλατο ως τον ποδηλατά κυλώντας το στην μπροστινή ρόδα; Άσε που θα νομίζουν πως το κλέβεις. Ήταν πρόβλημα και κόπος να δανείζομαι τανάλιες από τον ποδηλατά.

Ε, αποφάσισα να αγοράσω μια τανάλια για να κόψω την άλυσο. Πήγα χτες το πρωί σε ένα Baumarkt και είδα: η μικρή η τανάλια κάνει περ. 16€ ενώ η γιγάντια που κόβει τα πάντα περ. 36. Ο υπάλληλος μου συνέστησε την μικρή: «κομματάκι κομματάκι κόψτε το». Αυτό έκανα. Η χοντρή άλυσος από μέσα είναι κούφια και ανάμεσα στους αρμούς βρίσκεται ένα σύρμα πλεξούδα. Με τέχνη το εκθέτεις προς τα έξω για να το πιάσει η τανάλια. Κομματάκι κομματάκι σε ένα τέταρτο το είχα κόψει. Άξιζε τον κόπο.

Έπειτα, το απόγευμα, πήγα μια βόλτα στο πάρκο Rehberge. Είχε βρέξει και μύριζε ωραία. Τα πουλιά τραγουδούσαν παντού. Τελικά όντως είναι το ωραιότερο πάρκο του Βερολίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *