Monthly Archives: May 2010

Κασέτες

Έχω πολλή μουσική σε κασέτες που δεν θέλω να χάσω. Και ούτε έχω τον χρόνο να τις περάσω όλες στον σκληρό δίσκο, άσε δε που θέλεις γι' αυτό πολύ καλό καλώδιο και κασετόφωνο. Αλλά ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό.

Τις προάλλες λοιπόν ξεσκόνισα ένα παμπάλαιο walkman, το συνέδεσα σε τροφοδοτικό (για ρεύμα) και ενισχυτή (για ήχο) και άρχισα να ακούω ένα σωρό ξεχασμένες εκτελέσεις και μουσικές. Φυσικά, LowFi. Αλλά ποτέ δεν ήμουν θιασώτης του HiFi. Ίσα ίσα, ο βρώμικος ήχος χαρίζει κάτι από τη μαγεία της εφηβικής περιόδου, όταν ανακάλυπτα όλη αυτήν την υπέροχη μουσική για πρώτη φορά.

Σπανακόπιττα

Σήμερα μαγείρεψα την σπανακόπιττα-εξπρές. Εξπρές διότι ούτε έφτιαξα το φύλλο (πήρα έτοιμο φύλλο κρούστας) ούτε πήρα φρέσκο σπανάκι (πήρα κατεψυγμένο).

  1. Έριξα 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι στην κατσαρόλα να λιώσει.
  2. Ταυτόχρονα ανακάτεψα σε ένα μπολ 2 κουτάκια κατεψυγμένο άνηθο, 2 φέτες πρόβειο τυρί, 2 αυγά, μπόλικο άσπρο πιπέρι και μισό ποτήρι γάλα.
  3. Στο μεταξύ άπλωσα 2 φύλα στο μεγάλο λαδωμένιο ταψί και τα λάδωσα.
  4. Όταν έλιωσε το σπανάκι άνοιξα τον φούρνο στους 180° για να είναι έτοιμος και έριξα το σπανάκι σε σουρωτήρι και το πίεσα να φύγει όλο το νερό. Το ξανάριξα στην κατσαρόλα (σβηστό μάτι) με το περιεχόμενο του μπωλ.
  5. Έβαλα μια στρώση στο ταψί, 2 φύλλα, λάδωμα, άλλη μια στρώση, 2 φύλλα, λάδωμα και στο φούρνο. Μετά μισή ώρα χαμήλωσα την ένταση στο 150°. Μετά 1 ώρα στο 180°. Μετά 10 λεπτά έξοδος και φάγωμα.

Πέτυχε 100%. Πολύ νόστιμη. Θα το ξανακάνω με σταθερή θερμοκρασία στους 160°.

Και νέο τραγουδάκι

Ουφ! Μόλις τελείωσα την παρτιτούρα του νέου τραγουδακιού, 3 ώρες μου πήρε στο χέρι. Θα το ηχογραφήσω μάλλον την Τρίτη (ή αύριο, ανάλογα με τα κέφια). Και θα το ανεβάσω την Τετάρτη.

Για τους ανυπόμονους: τα λόγια είναι από ένα παλιό μου ποίημα, το [Σαν απόδραση...] (βρίσκεται εδώ). Το ποίημα δεν είναι στροφικό. Έτσι και η μουσική του.

Τους 2 πρώτους στίχους τους είχα σκεφτεί το μακρινό 2007 ταυτόχρονα με την μουσική τους. Έπειτα ήρθε το υπόλοιπο ποίημα με κομματάκια μουσικής. Τις μέρες που πέρασαν μετά τη δημοσίευση του «ΟΡΙΖΩΝ» έκατσα και τέλειωσα την μουσική, την οποία έγραψα πριν λίγο.

Για όσους θέλουν να βγάλουν τα μάτια τους, έχω ανεβάσει το χειρόγραφο εδώ: Σελίδες , , , .

New Song

I have just uploaded a new song that I ended today: ΟΡΙΖΩΝ (horizon). Bad recording, but that's the micro and sound chip (and voice) that I have!

In the songs section...

ΥΓ: Ε όχι! Και αυτό έχει αδελφό στο προφητικό πουλί! (Αμάν αυτό το ΠΠ!...). Βέβαια, στο παράρτημα.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ (Ρωσικό τανγκό)

[Από σήμερα, 3/9/2010, το ποίημα αυτό δεν διατίθεται εδώ. Η συλλογή εκδόθηκε και μπορείτε να παραγγείλετε ένα αντίτυπο από εδώ.]

Karlshorst 2006

[Τώρα που...]

Χτες έπιασα να τελειώσω ένα ποίημα που το δούλεψα από τον Δεκέμβριο του 2008 ως τον Μάρτιο του 2009. Είχα κρατήσει κάθε σκίτσο/εκδοχή. Όταν είδα ότι η τελευταία χρονολογείται Μάρτιος 2009 μου φάνηκε ότι κάποιο λάθος θα πρέπει να έγινε, διότι είχα την εντύπωση πως το δούλευα συνέχεια. Τέτοιο κενό;

Το ξαναέπιασα χτες και το τελείωσα πριν λίγο.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση χτες, είναι ότι το ποίημα αυτό έχει ένα αδελφό ποίημα από το προφητικό πουλί. Ποιο είναι άραγε;

Περί τηλεοπτικών συσκευών στους δρόμους του Βερολίνου

Όσοι από σας δεν ξέρουν και πολλά για τη Γερμανία, ίσως να εκπλήσσεστε που πολλοί Βερολινέζοι πετάνε τις τηλεοράσεις τους στο πεζοδρόμιο. Ας το εξηγήσουμε και αυτό λοιπόν.

Στη Γερμανία υπάρχει  νόμος που απαγορεύει να πετάς ιδιαίτερα σκουπίδια στα κοινά σκουπίδια., π.χ. ηλεκτρικές συσκευές. Για να ξεφορτωθείς αυτά τα σκουπίδια πρέπει να πας στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αποκομιδής και να τα παραδώσεις εκεί ή να πληρώσεις την υπηρεσία να έρθει να τα πάρει από το σπίτι σου.

Πολλοί λοιπόν άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά (διότι τα έδωσαν για να πάρουν το πλάσμα) και δεν έχουν ούτε αυτοκίνητο ούτε χρόνο, τι να κάνουν οι καψεροί; Ε, τις πετάν στην αυλή ή  στο πεζοδρόμιο και ξεμπερδεύουν —αν δεν τους δει κανείς νομοταγής πολίτης. Και κάποτε, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα έρθει η υπηρεσία να τις μαζέψει.

Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν νόμοι χωρίς τις ανάλογες υποδομές (αποκομιδής) ή —στη χειρότερη περίπτωση— ελέγχου.

TrashTV 4

Αυτός είναι γείτονας! Την βγάζει έξω, να μην πληρώνουν όλοι οι ένοικοι, αλλά όλοι οι Βερολινέζοι την αποκομιδή των συσκευών του. Έτσι πέφτει το κόστος! Μάλιστα την έκανε έτσι, ώστε να πετάμε και τα σκουπίδια μας μέσα... Πρακτικό μυαλό! [Wedding, Guineastraße, εδώ και μήνες.]

trash-tv-04