Monthly Archives: April 2010

Leipzig

Το ΣΚ που πέρασε βρέθηκα για ιδιωτικούς λόγους στην Λειψία για πρώτη φορά. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ την Thomaskirche, ένα προσκύνημα για κάθε μουσικό που αγαπάει την τέχνη του.

Στην εκκλησία τούτη εργάστηκε για πολλά χρόνια ως κάντορας ο Ι.Σ. Μπαχ. Μάλιστα εκεί βρίσκεται θαμμένος σήμερα. Μπροστά από τον βωμό. Πήγα λοιπόν και στάθηκα μπροστά στον τάφο. Ντρεπόμουν να στέκομαι και ο Μπαχ να κείται πιο χαμηλά από μένα.

Μια σιδερένια πλάκα στην οποία έχουν τεθεί διάφορα λουλούδια φέρει τρεις μόνο λέξεις: Johann Sebastian Bach. Άλλο τίποτε.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μικρή είναι η πλάκα. Δεν γνώριζα ότι οι άνθρωποι παλαιοτέρων αιώνων ήταν πολύ πιο μικροί! Έτσι ήταν λοιπόν ο Μπαχ: ένας κοντούλης άνθρωπος με σαξωνική προφορά, όπως δείχνουν οι σημειώσεις των διαφόρων μαθητών του.

Όλα γύρω απλά. Η εκκλησία, τα καθίσματα, ο τάφος, η πλατεία, όλα. Σ' αυτό το απλό περιβάλλον αυτός ο άνθρωπος έκανε πράματα που όχι μόνο ξεπέρασαν τα όρια της πόλης του αλλά και της εποχής του. Τι να λέμε τώρα, αφήστε με, έχω πάθει σοκ.

Back to business

Ίσως κάποιοι να αναρατιούνται τι να έγινε ο Δροσέλτης... Μην ανησυχείτε. Καταρχήν, εργάζεται, δεν έχει συνέχεια χρόνο να μπλογκάρει. Και όταν λέμε «εργασία» δεν εννοούμε μόνο την χρήματα παράγουσα, αλλά και την του οίκου και της οικογενείας αφιερωμένη. Κατά δεύτερον βρίσκεται σε κατάσταση --όχι βαθιάς-- περισυλλογής και αναδιάρθρωσης. Ξαναανακάλυψε την κονσόλα. Όχι αυτήν με τα συρταράκια ή αυτήν με τα κουμπάκια στο στούντιο. Εννοώ την linux framebuffer console και αυτήν την σκέτη. Ηδονή να εργάζεσαι στην κονσόλα ρε παιδιά!... Αμάν πια με το κλίκι κλίκι, τελικά στην
κονσόλα οι περισσότερες δουλειές γίνονται πιο γρήγορα. Όσο γι’ αυτούς που λένε ότι το GUI είναι ομορφότερο, υπενθυμίζω ότι η αισθητική η δική μου ουδέποτε συνέπιπτε με αυτήν του συνόλου.

Σιγά σιγά θα επανασχεδιάσω όλη την ιστοσελίδα μου με πιο απλό τρόπο. Θα την κάνω φιλική προς το αγαπημένο μου πρόγραμμα πλοήγησης, τον λίνξ (lynx): lynx.isc.org. Και θα πετάξω έξω το wordpress. Πολύ βαρύ πράμα για ένα μπλογκ. Θέλω κάτι πιο μικρό και πιο γρήγορο. Θα δούμε. Αναμένετε επαναφόρτωση! (όχι αμέσως, σιγά σιγά σε μερικούς μήνες ή χρόνια)

Το πρώτο μου βιβλίο

Βιβλία υπάρχουν με το κιλό στο διαδίκτυο. Όμως πώς να τα διαβάσεις; Από την οθόνη; Αδύνατον. Να τα τυπώσεις; Εντάξει, και μετά; Είτε τα έχεις χύμα χαρτιά και πέφτουν από δω κι από κει, είτε τα τρυπάς και τα βάζεις σε χαρτοφάκελο (δύσκολα γυρνάν οι σελίδες εκεί) είτε πας σε ένα φωτοτυπείο και τα δένεις πληρώνοντας τα μαλλιά της κεφαλής σου. Οπότε;

Η λύση που προτείνω είναι: do it yourself! Οδηγίες (στα γερμανικά), εδώ (νά 'ναι καλά οι άνθρωποι). Πας παίρνεις τα εργαλεία, όπως εγώ καλή ώρα σήμερα και το δένεις (κολλάς) μόνος σου.

Μια χαρά τα κατάφερα. Καλύτερα και από τον φωτοτυπά... Το δε βιβλίο είναι το generatingfunctionology, από την σελίδα του συγγραφέα (στην 2η έκδοσή του).

Φοβερή φάση!...

Καλό Πάσχα!